Karpatka :-)
Aj! Karpatka :-) Kto jej nie uwielbia ? Zapach unosi się po całym domu,Ciasto znika w 5 minut.Przynajmniej u mnie tak jest :-)Przepis sprawdzony mnóstwo razy, przeze mnie i moją przyjaciółkę :-)
Składniki na ciasto :
1 szklanka maki pszennej
1 szklanka wody
125 g margaryny
5 jajek
Składniki na masę :
2 szklanki mleka
250 g masła
1 opakowanie budyniu śmietankowego z cukrem
CIASTO :
1. Margarynę rozpuścić,dodać wodę i doprowadzić do wrzenia.
2. Wsypać mąkę,dokładnie wymieszać i ostudzić.
3. Dodać jajka i ubić na puszystą masę
4. Ciasto podzielić na dwie części i rozłożyć w dwóch blaszkach o wymiarach 24 x 36.
5. Piec około 52 minut w temperaturze 180 C.
MASA :
1. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu,ostudzić.
2. Masło utrzeć powoli dodając budyń.
KARPATKA :
1. Na jeden placek wyłożyć masę
2.Przykryć drugim plackiem.
Tyle udało mi się uratować :-)
SMACZNEGO ! :-)
Składniki na ciasto :
1 szklanka maki pszennej
1 szklanka wody
125 g margaryny
5 jajek
Składniki na masę :
2 szklanki mleka
250 g masła
1 opakowanie budyniu śmietankowego z cukrem
CIASTO :
1. Margarynę rozpuścić,dodać wodę i doprowadzić do wrzenia.
2. Wsypać mąkę,dokładnie wymieszać i ostudzić.
3. Dodać jajka i ubić na puszystą masę
4. Ciasto podzielić na dwie części i rozłożyć w dwóch blaszkach o wymiarach 24 x 36.
5. Piec około 52 minut w temperaturze 180 C.
MASA :
1. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu,ostudzić.
2. Masło utrzeć powoli dodając budyń.
KARPATKA :
1. Na jeden placek wyłożyć masę
2.Przykryć drugim plackiem.
Tyle udało mi się uratować :-)
SMACZNEGO ! :-)
Komentarze