Papryka faszerowana mięsem mielonym,ryżem i pieczarkami
Trzeba poświęcić czas na to danie , ale smakuje obłędnie :-)
Spróbujcie :-)
6 średnich papryk
1 szklanka ryżu
250 gram mięsa mielonego (ja mam karkówkę )
6 dużych pieczarek
sól i pieprz do smaku
szczypta papryki mielonej
zioła prowansalskie
tymianek
Ryż ugotować i ostudzić.Pieczarki i cebulę pokroić drobno i podsmażyć.
Papryki umyć i oczyścić z gniazd nasiennych.Do miski przełożyć przestudzony ryż,pieczarki z cebulą i mięso.Dodać przyprawy ,dokładnie wymieszać i faszerować paprykę.
Piec w 190 stopniach przez 35 minut.
SMACZNEGO ! :-)
Spróbujcie :-)
6 średnich papryk
1 szklanka ryżu
250 gram mięsa mielonego (ja mam karkówkę )
6 dużych pieczarek
sól i pieprz do smaku
szczypta papryki mielonej
zioła prowansalskie
tymianek
Ryż ugotować i ostudzić.Pieczarki i cebulę pokroić drobno i podsmażyć.
Papryki umyć i oczyścić z gniazd nasiennych.Do miski przełożyć przestudzony ryż,pieczarki z cebulą i mięso.Dodać przyprawy ,dokładnie wymieszać i faszerować paprykę.
Piec w 190 stopniach przez 35 minut.
SMACZNEGO ! :-)
Komentarze